0
lucruri minunate

Acest blog post conține 10 lucruri quasi-generale cu urme de nuci care nu dăunează grav sănătății.  

  1. Un câine – clar Bobby, cele două Lassy și mai ales Chaly m-au făcut să fiu un om mai bun. Câinii ăștia m-au învățat că iubirea se naște, e necondiționată și cel mai bine e să aibă botul rece și umed. Dacă ai spațiu și un pic de timp, nepărat adoptă un animăluț, o să scoată din tine emoții nebănuite. Animăluțele are a girl’s best friend
  2. Teatrul, filmele, serialele – Știu că nu e ok cu bingingul, benoclatul prea mult la  TV sau că too much drama will kill you. Dar eu cred cu tărie că încă absorbim cu nesaț toate lucrurile cu care intrăm în contact, așadar sfatul meu e să încerci să vezi cât mai multe în lumea asta, atâta timp cât acestea sunt supuse unei trieri riguroase. Eu una recomand din inimă piesa de teatru Faust *care e a #MUST, #INIMĂ și #DUAMNE sau filme faine ca: the Dreamers, Cafe de Flore, Inception, Biutiful, Natural Born Killers și seriale precum The OA, Big Little Lies, Breaking Bad, Black Mirror. Nu te sfii să-ți dai filme!
  3. Cărțile – Fowles, Barnes, Elif Safak, Alain de Botton, Nichita Stănescu, Murakami, Eliade și mulți alții mi-au pătruns în inimă și-n creier și fără să mai întrebe – au apăsat pe toate butoanele. Au început să deschidă ferestre și să se bălăcească în gândurile mele până au făcut făcut valuri. Multe. Mari. Tsunamice. Ceea ce clar recomand; Citește, cărțile chiar te fac mai deștept!
  4. Festivalurile/vacanțele – nu cred că puteam să înțeleg mare brânză doar stând cu botul în cărți Ai nevoie să te zbengui, să cunoști cât mai mulți oameni, diferiți- nebuni- boring-faini. Distracția, a însemnat una dintre cele mai bune profesoare despre viață. Așa că go wild, de fiecare dată când poți! Călătorește cât mai mult, vizitează, pierde-te în mulțime și nu-ți fie frică să trăiești.
  5. Muzica – similar cu filmele, încearcă să asculți cât mai multă muzică, să experimentezi cât mai multe genuri și-apoi rafinează-ți gusturile. Eu una am trecut de la Backstreet Boys și Aron Carter, la Iris și Metallica, apoi m-am dus prin Cradle of Filth și Lacrimosa și roller-coaster-ul a continuat să se învârtă. Pink Floyd, Chopin, Moderat, The National, NU, La Femme, Traumpriz, o amestecătură de deep house cu jazz și indie. Ascult cel puțin 8 h de muzică pe zi și recomand radio-uri precum: Radio Paradise, Nicecream FM, Soma FM. Ascultă muzică și nu te teme să dansezi!
  6. Dezamăgirea – unul dintre cei mai duri profesori pe care i-am avut. A fost un proces de lungă durată să înțeleg, dar până la urmă, acestui profesor, numit Dezamăgire, îi sunt complet îndatorată. Lecțiile alături de el au fost complexe și grele și m-au lăsat de cele mai multe ori cu dureri de cap. De exemplu lecția cu: nu-ți mai crea așteptări nerealiste, sau aia cu oamenii sunt diferiți, sau cea cu: dacă tu nu ai face x lucru niciodată, nu înseamnă că și cealaltă persoană gândește la fel, sau aia cu never say never, pff lecții grele, unele de-a dreptul sfâșietoare, dar na – toate astea m-au ajutat să fiu un om mai bun. Când ți se întâmplă ceva nedrept, sau când o situație te va dezamăgi complet, dă-i un pic de răgaz și învață ceva d-acolo. După o anumită perioadă o să observi că în tine vor înmuguri sentimente noi. Le vei găsi mai stabile, mai sigure, mai frumoase, miraculoase și extraordinare precum plantele în deșert. Ai răbdare și privește lucrurile din mai multe unghiuri, toate poveștile au cel puțin două fețe.
  7. Moartea – aici mi-a fost cel mai greu. Pentru că vine la pachet cu sentimentul de neputință, izolare și durere. Moartea este ireversibilă. Acest lucru m-a făcut să iubesc viața. Cu-adevărat. Profită de viață, la max!
  8. Prietenii – ei clar m-au făcut să fiu un om mai bun. Ești mult mai receptiv la oamenii pe care îi respecți și-i îndrăgești, așa că încearcă să ai pe lângă tine prieteni valoroși, alături de care poți să crești. Eu una am învățat o grămadă de la prietenii mei, cu unele lucruri m-am luptat, iar pe altele le-am absorbit ca un burete. Învață să dai spațiu oamenilor din jurul tău și să nu creezi bariere care se află doar în capul tău. Oferă încredere și hrănește relațiile pe care le ai.
  9. Familia – o da, relația pe care o am cu ai mei (cu Clau în frunte), clar m-au făcut un om mai bun. Și asta nu pentru că la noi e tot timpul roz și fain, ci pentru că orice am face – ne iubim și suntem acolo la nevoie. Sentimentul de apartenență și familiaritate e atât de cald și de plăcut încât poate umple cele mai mari goluri.  Și zău, e absolut normal să nu fie tot timpul cu unicorni și inimioare, e chiar mai sănătos să ai din când în când un reality check. Încearcă să comunici pe o limbă comună și să clădești, nu să dărâmi.
  10. Dragostea – sentimentul de iubire l-am deprins/înțeles de mic copil, preluând cu nesaț diferite mecanisme de iubire, daaaar când a intervenit sentimentul de dragoste lucrurile au stat taman invers. M-am simțit ca un șofer orb, orbecăind prin ideea de dragoste. Naiba a știut ce trebuia să fac, pentru că eu una… noup. M-am trezit doar cu emoții noi, trăiri care mai de care, schimbări de comportament și tot tacâmul.  În procesul de îndrăgosteală m-am întâlnit cu o persoană nouă, un pic ciudată care trăia în fiecare zi între extaz și agonie.. În acest proces de schimbare profundă, am început să traduc cine sunt eu, atunci când în mine mai locuiește încă o persoană. O persoană care ia puteri sau dimensiuni uriașe. Dragostea cred că a scos tot ce e mai frumos din mine, dar și tot ce e mai rău, de aceea am avut și am enorm de multe de învățat, therefore, dragostea cu siguranță m-a ajutat să fiu un om mai bun. Încearcă să iubești fără sentimentul de frică.