Grecia este una dintre țările mele preferate, cu oameni faini și locuri minunate, de aceea eu recomand o vacanță acolo cam…oricând. Cea mai aproape insulă de noi este Thassos, unde se ajunge relativ repede cu mașina. (Din Brașov am făcut aprox 12 h cu 2-3 opriri).

Traseul nostru: Brașov, București, Ruse, Veliko Tarnovo, Gurkovo, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Makaza, cu feribot din Keramoti – Limenas.

Sfatul meu e să urmăriți și indicatoarele în paralel cu Waze sau Google Maps, pentru că internetul nu merge foarte bine în Bulgaria.

Pentru program feribot, accesați AICI.

Odată ajunși o să vedeți că:

Fun fact 1 se vorbește românește peste tot, 80% din turiștii din Thasos sunt români. Practic te vei simți ca la tine acasă.

Fun fact 2: toată insula o poți parcurge lejer intr-o zi, ea are aprox 80 km și trece prin 12 sate. Fiecare sat are prorpria-i plajă, cu o grămadă de taverne și locuri drăguțe.

Dar să vă spun #povestea noastră din Thassos. Fiind cu familia, am lăsat cortul și ne-am cazat in satul Prinos, la frumoasa Vilă Byblos.  Ca să ajungi la vilă, ajungi pe un drum de țară foarte îngust cu măslini in stânga-n și-n dreapta. E magic, vă spun! 

Nu pot să spun că am fost impresionată de design-ul interior din vilă, dar grădina, ah. grădina era o bucățică de rai, cu portocali și lămai, foișor, piscină, jacuzzi și tot ce vrei. Dj bobo mai lipsea.

Pentru că am ajuns târziu, am vrut să mâncăm în grădină, așa că am avut parte de o cină tipic grecească mega yum cu: salată grecească, mâncare cu fasole, salată de cartof, friptură de vită, caracatiță și desert, sărmăluțe de post în viță de vie, o ne-bu-ni-e. Cina a fost la prețul de 25 de euro/persoană. Și da, a fost de 5*.

Taverne făinuțe unde am mâncat:

♥3, 5* i-aș da tavernei Cafe Grill Platanos din Skala Panagia. Aici am mâncat binișor, dar e cam aglomerat. Partea faină e că o să vezi un copac care are peste 400 de ani.

♥4* aș da tavernei Limani Taverna, din Limenaria. Locul e foarte mișto, aproape de mare, poți să faci o plimbare lejeră pe stânci, mâncarea super bună și atmosfera faină. Tipul care are taverna e și pictor așa că în interior o să ai ocazia să vezi multe dintre tablourile lui pictate într-un stil naiv.

♥4.5 * o să-i dau tavernei Alfas din Skala Marion pentru super ospitalitatea si voia bună cu care ne-a servit. Pentru că era frig și mi-era prea foame nu am făcut prea multe poze de-acolo, dar vreau să vă povestesc cum funcționează turismul în Grecia. Toate păturicile erau date către alți clienți (noi ne-am dorit să stăm pe terasă să vedem apusul) și ca să nu ne fie frig ne-a dat geaca ei și geaca fiicei ei. Who does that? 🙂

♥ 5* o să-i dau tavernei Tavernaki, din Thassos Town. Semnul unei mâncări grecești ca la carte este pâinea pe grill cu ulei de măsline, dacă fac asta, însemană că toată mâncarea e wow. Si pe bună dreptate a fost delicioasă.

În afară de mâncare ce poți să faci în Thassos, te întrebi? Păi sincer…nu mare lucru. Insula e perfectă pentru odihnă, de stat pe plajă cu un freddo cappuccino și-o carte bună.

Poți să tragi o fugă să vezi Giola Lagoon, care e destul de spectaculoasă, mai ales dacă ai curajul să sari de la înălțime, Marble beach e ceva de neratat, poți să stai pe fundul tău în cazul în care vezi Fabrica de Bijuterii – că nu-i nimic de văzut acolo :). Poți să mergi să vezi Ancient Agora, care e un spațiu lăsat într-o semi-paragină, și unde te poate năpădi un sentiment frumos când treci pe lângă marmura care a fost pusă acolo mai bine de 2000 de ani.

Mie una mi-a plăcut #povestea din Thassos, are spirit grec și mult ulei de măsline, deci eu una o să mai merg 😀

PS. Poftă la povestit să aveți!