Schimbă povestea clasică de weekend cu altceva

Știu, pe timp de iarnă weekendul se transformă în pretextul perfect pentru a hiberna, casa devine bârlogul suprem, unde somnul intră nestingherit prin toate cotloanele.  La intrare, acesta iți vede covorașul cu Welcome și se simte invitat, apoi se bagă-n dormitor nitam-nisam, se lăfăie cât se lăfăie și parcă nu-i ajunge și se lungește și pe canapeau din living, moțăie pe scaunul din bucătărie și pe unde mai apucă.  Nush cum să vă zic, dar iarna e gata, copacii-s nebuni, soarele e plin de vitamina D (nu uitați totuși crema solară), așa că primăvara trebuie să fie cu energie, plimbări, natură, râs și nehibernare.

Povestea de weekend trebuie să fie cu:

Hai afară, hai la joacă, inșala lenea cu energia, fă pași pentru tine, zâmbește, fă băi solare, clătește-ți sufletul!

Recomandare:

Cheia unei amintiri frumoase poate să fie, HEY O CHEIE! Cum ar fi să dai și tu o plimbare în Cheile Vârghișului, rezervație naturală din Ținutul Secuiesc, la aprox 70 Km de Brașov.

Ca să ajungi acolo o să treci prin niște sate simpatice foc, care mie una mi-au dat impresia că se pregătesc de Paște (știi curățenia aia de la sat când toată lumea se apucă să-și vopsească gardul, să adune gunoaiele, să mai pună o băncuță la poartă – mno cam așa e prin satele secuiești).

4 Km șerpuitori prin stânci, unde de-o parte ai păduri cu bolovani-druizi și pe cealaltă ai un perete drept,  penetrat de câte-o peșteră care te duce într-o călătorie în pământ. (dacă te ține și-ai echipament)

Povestea de  weekend are chei mușchiuloase cu scobituri în piatră către întuneric, o cărare șerpuitoare și pași liniari, un loc magic unde-ți zboară gândurile și urmele te urmează fidel. Un loc unde-ți poți inventa personaje tainice, care șuieră prin soare și se ascund in pădurea cu bambus mărunt. O plimbare în tine, prin camerele tale, locașuri sfinte sau nu, în care descoperi cu stupoare că nu știi intotdeauna cine ești, dar e rolul tău să te găsești într-un mod cât mai natural.