În timp ce mă pregăteam să mănânc niște tort, mi-am dat seama că felia,  seamănă foarte-foarte tare cu o agendă dragă mie, pe care am primit-o la lucru la un moment dat. Pornind de acest tort, am făcut un mic treasure hunt și-am început să caut elemente diferite care s-ar putea conecta la aceeași poveste. În culoare, texturi, forme, pattern-uri, mă simt cel mai bine, pupilele mi se dilată, degetele vor să atingă, gândurile devin stări de plăcere. DE-LIR. ♥

Agenda + tort = Poveste

Cu agenda no dejes para mañana los besos que puedas dar hoy, am început de fapt micul meu loc de joacă, Poveste. Eram într-un hub cultural, alături de-un băiat cu un creier creț și plin de imaginație. Eu am zis: băi, n-ai chef să ne jucăm în online? El mi-a răspuns neîntârziat: cum să nu? Deal-ul era că el o să deseneze și eu o să scriu, și că bineînțeles va fi de vis. Pentru că planurile de-acasă, nu se pupă cu ălea de la cafea, eu am început să fac primul post, apoi al doilea, apoi am creat blogul ăsta. El desenează dar nu prea le arată încă, pentru că ori îi e lene, ori are el ceva cu expunerea :). Dar la un moment dat, tot vom face o poveste împreună,  atunci când nush ce cu alinierea și planetele. Ei, pe prima pagină din agendă e scris așa:

Facebook poveste
Snoave
Blog Poveste
Platformă WordPress
Vreau să fiu o versiune mai bună.

Tortul e cu fructe de pădure, dulce-acrișor, roz prafuit, gustos și…savuros. Ca un sărut. Și agenda e tot ca un sărut, pentru că are emoții și dorințe în ea.

Toată ceata lui Tacâm = Poveste

Cu ce mănânci un tort? Cu tacâmuri, bineînțeles! Numai că eu am așa un noroc grozav să dețin niște tacâmuri magice, care au fost poleite cu una dintre cele mai faine povești-cadou, ever. Acestea au venit cu instrucțiuni precise:

Domnița linguriță-  de folos pentru momente delicate și/sau fugitive; când trebuie să savurezi totul cu grijă ca să nu se termine prea repede. Câte o îmbucătură pe rând, apoi încă una și încă una…

Exemplu: când mănânci înghețată sau tort; momente petrecute cu oameni dragi.

Poveste continuă și e faină de numa-numa, are urări, căldură, joacă, talent și sentimente. (NB: trebe să fac o poveste despre mahmuriști, autorii unor cadouri de poveste).

Dedicație cu desen și cuvinte sidefate = Poveste

Eu cred mult în atenție, răbdare și urechi. Atenția să înțelegem ceva din lume, din oameni, din noi. Răbdarea să ne ajute să fim atenți. De cele mai multe ori, lucrurile importante nu sunt EVIDENTE. Ci stau pitite, ca într-un miez de ceapă, iți trebuie atenție și răbdare să dai prima foaie de ceapă jos, apoi pe-a doua, pe-a treia și ușor-ușor ne apropiem tot mai tare de adevăr. Urechi – ca să auzim. Sunetul inimii, țipătul creierului, șoapta trupului. În plic am găsit inimi hașurate și steluțe. Am simțit că era pentru mine, într-o limbă sidefată, fix pe emoția mea aurie.

Rețete cu muștar = Poveste

Micul fără muștar e ca alcoolicul care bea must. Culoarea asta m-a cucerit acu o mie de ani și mă ține într-o cochetărie ever since. Am impresia că e true love. Astfel, nush cum fac, dar ajung să am o grămada de chestii în culoarea muștar. Fusta muștar, merge de minune cu cartea Pedantul în bucătărie, care e faină, amuzantă, educativă, fancy & classy.

Cadouri cu poezie = Poveste

cum, cât, ce

Te-am iubit, oh, cum te-am iubit.
Ca un râu care curge greșit
ducând cu sine, sus, la deal
iluzia amorului total.

Cât te-am iubit, tu poate știi.
Cât un barbat și doi copii,
unul rebel, unul cuminte
facuți cu tine dinainte

Ce te-am mai iubit, tu, dragă.
Ce poveste cât o sagă
se poate scrie pentru alții
din ale mele declarații.

Te-am iubit, da, te-am iubit
ca un ciur negăurit.

Autor: Iv cel Naiv

Inimă de piARTĂ= Poveste

Casa este plină de pietre, bolovani, roci, magmatice/sedimentare. Pentru că viața este o poveste plină de neprevăzut, nimeni nu avea să preconizeze cum pietrele au devenit pentru mine – prețioase.

Dorință de a descoperi = Poveste

Am un cadou recurent, păpușile Matrioska. Le-am primit de 3 ori, de la trei persoane diferite, în timpuri diferite. Prietenele mele sunt geniale. Pentru că în noi se mai ascund alte ființe, cu alte gânduri și alte haine, cu alte frizuri și alte gusturi; alte noi, în continuă transformare.  Și viața fără prieteni faini, e pustiu.

Dantelă și dichis = Poveste

Port cu mine multe, multe dar MULTE povești, povestea copilului, povestea fetei, povestea plugușorului, povestea zănatică, povestea strugurașului, a viezurelui, dar iată,  că timpul mă gâdilă și vrea să îmi arate o poveste despre feminitate, de departe cea mai provocatoare dintre toate. Am început de curând să-mi doresc să o descifrez, deocamdată mă poticnesc și sunt departe de a fi acolo, dar simt că ușor- ușor îi prind gustul.