Cred că cele mai frumoase povești sunt ălea pe care le descoperi pur și simplu, ca pe-un dar pe care providența ți-l face. Povestea Biancăi are un râs puternic și molipsitor, ochi curioși și mult talent. Ai chef de niște…artă? Atunci hai să vedem cum acest interviu se ilustrează singur!

Adevarata poveste am descoperit-o în timp ce mă uitam la lucrările ei. În momentul ăla mi-am dat seama că ea este un creator de personaje dintr-un spațiu oniric, extrem de feminin și de candid – precum ea. Povestea fetei care-și ilustra visele este povestea nealterată, a mâinilor pline de talent și a minții sclipitoare. În fața desenelor ei m-am simțit ca în fața unei mine cu diamant. Imaginația își dă în petec atunci când întâlnește zăcăminte întregi de talent. Bianca omul- are doi copii cu care se joacă într-un mare fel, râde în hohote și povestește frumos, pe cealaltă Bianca, o văd cuprinsă într-un spațiu ca un vis, unde formele se alungesc în triluri și culori delicate, punctele se lipesc unele de celelalte și se sărută în armonie.

Așa că i-am luat un intreviu- fulger de poveste, pe care vă invit cu drag să-l citiți.

Povestește-ne un pic despre tine. Când te-ai apucat să desenezi? Care a fost primul desen pe care ți-l aduci aminte?

Mi-a placut sa desenez de cand ma stiu. Au fost multe desene, in mai multe etape. Pe la 4 -5 ani faceam desene cu oameni bizari, un soi de hibrizi intre soareci si oameni, spre oroarea mamei mele. Apoi, de pe la sapte ani, am inceput sa desenez flori, animale si printese, ca toate fetitele. 🙂

De ce ilustrație? Unde îți gasesti inspiratia pentru desenele tale?

Ilustratia, e un teritoriu fertil pentru visare si abandon in lumea povestilor, iar apoi, este inrudita cu grafica, prima si cea mai mare dragoste a mea.

Minusuri sau dificultăți?

Mi-as dori sa am mai mult timp sa investesc in toate proiectele care imi trec prin minte.

Care e motivația pentru care desenezi? Ce cauți să transmiți?

Simt, ca arta e o parte din mine, iar fara a ma exprima si manifesta prin intermediul ei, nu as putea trai. Ceea ce fac, e o suma de perceptii si emotii, pe care le transmit sub diferite forme.

Cum te vezi în oglindă?

Asta e o intrebare grea. Depinde de oglinda, in cea de acasa de la mine, care se afla in lumina slaba a holului, ma vad ok, in lift, ma frapeaza fiecare rid in plus, un fir de mustata sau parul alb; asta de cand au schimbat becul. Iar, in alte oglinzi nu prea mai apuc sa ma vad. 🙂

Te-ai desenat vreodata?

Da, in liceu, pentru ca nu aveam model.

Ce pictori/ilustratori au avut un impact major asupra ta?

Sunt o gramada de artisti care au impact asupra mea, pot sa enumar cativa, dar e o parte infima, din toti aceia pe care ii apreciez. Kathe Kollwitz, Gabrielle Munter, Rebeca Dautremer, Ana Juan, Fritz Bleyl, Sanna Annukka și multi-mulți alții!

Ce anume te face fericita?

Copiii, un gest, un zambet, muzica, arta, mancarea, o frunza, o adiere cu miros de anotimp, mai sunt câteva 🙂

Și să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și, hai să privim un pic cum e lumea Biancăi de poveste.

Colecția Ce ai?

Ilustrație în tuș.

 

 

Colecția Povești re-interpretate:

Broșe desenate manual

Felicitări ilustrate

   

 

Ilustrație de carte: Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte

 

 

 

 

Dacă vrei să iei legătura cu Bianca pentru un tablou, un cadou, o ilustrație, un logo, o poveste, poți să folosești această adresă de e-mail: biancaspatariu@yahoo.com, sau o găsești pe pagina de Facebook, SB.

Poftă la povestit să aveți!