Central e locul meu de suflet!

Adrian Marin

#poveste despre punctul Central de întâlnire cu prietenii

Dacă ai în tine  un mic hipster care poartă după el o carte sau un Moleskine, atunci am un pont pentru tine! Dacă…ai chef de-o discuție tête-à-tête cu cel mai bun prieten despre temirice atunci am un pont și pentru tine. Dacă tocmai ai coborât Postăvarul cu bicicleta și te-a luat o sete care se poate potoli doar cu o bere, dap și pentru tine am un pont. Basically, dacă ești din sau în Brașov – AM UN PONT PENTTRU TINE!

Dacă nu ești din Brașov – trebuie să bei ceva în cea mai de suflet cafenea/băruleț din Brașov, unde se adună tot felul de omuleți mișto, care animă străduța cu râsete, povești și culoare. Dacă e vară și stai pe terasă, tocmai ce ai tras  lozul câștigător, pentru că vedere mai frumoasă nu știu dacă ai să găsești în tot Brașovul. În miezul centrului și cu-n picior în pădurea Tâmpei, la Central poți cu ușurință să ai sentimentul că ești acasă la tine, fără să ai dilema: băi, dar cine spală toate paharele ăstea?!?

Cum a apărut Central?

Ei, povestind cu Adi despre istoria localului, am rămas cu gura-cască despre lunga istorie centrală și dintr-odată m-am simțit că aparțin unui loc cu iz interbelic. În zona asta se găsesc unele dintre cele mai frumoase clădiri din Brașov, printre care fostul hotel Continental, construit în stil neobaroc cu multe influențe din arhitectura vieneză. Dar, înainte de a fi hotel, se pare că locul găzduia una dintre cele mai vestite ‘case de perdiție’ din România. Da, destul de sugestiv: casa de perdiție însemna locul ăla unde îți pierdeai mințile & banii, alături de fete frumoase, educate să vândă… plăcere. În timp ce mă uitam la Tâmpa asta cât de frumoasă e n-am putut să nu-mi imaginez vânzoleala aia plină de negustori, al Brașovului de al’dat . Chiar în locul Central-ului au mai fost, primul birou ICCO, un punct pentru delivery pizza, o cafenea (oarecare), și abia apoi-apoi a devenit bărulețul central al lui Adi.

Adi e unul dintre persoanele pe care eu le apreciez foarte mult, pentru tot ceea ce aduce în Brașov. El face parte din pătura aia de oameni care se luptă pentru o identitate culturală. Care caută tot felul de artificii de a da energie orașului, prin evenimente, idei frumos puse în practică și prin încăpățânarea cu care nu renunță. Este omul din spatele celor mai șuie și faine evenimente: Caravan Groove ON (au bagat ca nebunii timp de 10 h incontinuu: Dex, Uffe, Nemo), sau Craciunul în Mai cu super cocktailuri făcute de către Sebi Florescu, băieții de la Worst s-au mai aventurat în tot felul de sesiuni underground, sau podacastul cu Costel.

Ideea centrală a lui Adi nu s-a oprit doar la a avea un băruleț unde să vândă o bautură , o măslină ci se duce către a crea niște trenduri, a strange o comunitate de oameni consumatoare de muzică faină, de cultură, de nou și de ce-i mișto. Centralul e locul care adună diferite tipologii de oameni și creează prietenii; E un spațiu prietenos, liber, curajos cu iz berlinez de data asta :D.

Planuri de viitor pentru cafenea

Adi plănuiește o grămadă de lucruri mișto, printre care o rafinare a menu-ului actual. Ceaiuri, smoothie-uri naturale și rom (într-o varietate neașteptată) gata să ne dea mințile peste cap și să ne educe gusturile. Se pare că romul este THE DRINK și ca de obicei, cred că va seta un nou standard pentru publicul brașovean, așa că eu una d-abia aștept!