Îmi plac zilele de luni! *

*Zilele de luni, când mă trezesc cu poftă de clătite și mă apuc sã le fac fix așa cum m-a învățat mama-mare: cu zahăr frecat bine, făina cernută, un strop de vanilie pentru aromă, lapte gras și bun, iar dacă mai adaugi și niște unt sărat topit…Isuse Hristoase, dar ce clătite gustoase!

Îmi plac zilele de marți.*

Zilele de marți în care fac o plimbare cu mama mea până la Balvanyos Resort ca să luăm un prânz, o gură de aer de pădure, un mojito și-o poveste.

Îmi plac zilele de miercuri.*

*Zilele de miercuri în care calc iarba cu tãlpile goale și în timp ce fac asta simt cum mă gâdilă roua. Încep să fanteziez că așa vor fi covoarele în viitor. Mă pun într-un hamac și las gândurile la tolănit.

Îmi plac zilele de joi*

Zilele de joi când îmi iau micul-dejun în pat și în loc să locuiesc în mine, mă mut pentru câteva pagini în mintea altcuiva. Când mă întorc, simt că-s un pic mai deșteaptă.

Îmi plac zilele de vineri*

Zilele de vineri când vin. Vin oameni și sticle și hainoroc.

Îmi plac zilelele de sâmbătă*

Zilele de sâmbătă în care sunt pe drum și-mi pun picioarele pe bord, ascult multă muzică, adun rufe din pod, mă apuc de o mâncare la cuptor, las poker face-ul deoparte.

Îmi plac zilele de duminica.*

Zilele de duminică în care citesc răvașe, beau cafea, mă plimb pe străduțe, mă zgâiesc la clădiri, mă rog în felul meu, îmi pun gândurile pe o pernă, mă trezesc ca să stau în pat cu orele, mă schimb de 3 ori, îmi fac planuri de cum să-mi placă zilele de luni-duminică.