Dacă vă plac poveștile, neapărat să vă duceți la Muzeul Casa Mureșenilor, unde puteți să admirați ilustrații ale basmelor românești. Regula numărul 1 la orice eveniment/expoziție e să nu te duci cu așteptări, că atunci e foarte probabil  să pleci dezamăgit. Eu am făcut ca Popa, așa că am plecat d-acasă cu ditamai expectanțele și ca un făcut…toate așteptările mi-au fost depășite.

23 de ilustratori din toată țara, creează și re-creează povești în 62 de lucrări absolut minunate.  Te întrebi oare…cum o fi să spui o poveste prin ilustrație? Oare cum își imaginează artiștii de azi Tinerețe fără bătrânețe, Porcul fermecat, Ursul păcălit de vupe, Baba Dochia, Amintiri din copilărie, Fata babei și fata moșului?

Eu am văzut ilustratorii expozanți precum niște tălmaci iscusiți, fiecare venind cu propriul univers de culori și forme gata să deslușească sau să sporească o taină dintr-o poveste. Cuvintele sunt de prisos, așa că du-te să vezi cu ochii tăi.

– Cum se ilustrează o poveste?

– În feluri nebănuite, frumos meșteșugite!

Această inițiativă a fost organizată de către Clubul Ilustratorilor și este de #poveste. O să aveți ocazia să vedeți lucrări create de către: Bianca Spătariu (vezi interviul cu ea AICI), Alina Ștefania Baniciu, Xenia Pamfil, Gabriella Fabian, Ana Preduș, Corina Drăgan, Silvia Dușan, Roberta Aritina Berezoschi și mulți alții.

Poftă la povestit să aveți! ♥