Ciprian Bucur, zis și Piticul, e omul schimbării. Plin de umor, energic, hedonist, empiric și aventuros, Piticu’ e băiatul care s-a hotărât să învețe cum să devii empatic în… mulți pași, bărbatul care a deprins verbul ‘a ințelege’ și persoana care nu se va da în lături de la nimic din ceea ce crede.

Se zice că programatorii au o minte aparte, cumva cred că da, așa-i. Pitic e acela care decodifică frica și-o transformă într-o cale netedă, stând  sub semnul aventurii, a poftei de a învăța și de a trăi. E omul care inghite cu nesaț informația, pe care o va cerne ulterior prin propriul filtru care indubitabil e nesupus preconcepției.

Pe mine Piticul m-a surprins atunci când s-a aruncat în mare, într-o săritură de la câțiva metri înălțime deloc spectaculoasă – asta dacă știi să înoți. El nu știa si totuși asta nu l-a oprit. E previzibil în imprevizibilitate, îți dă lecții de viață, câteodată spuse brutal, alteori în cea mai caldă limbă cunoscută vreodată. E omul care are un gând, apoi un plan, apoi căsuțe cu check inside, simple as that.

În 2019, Piticu și-a propus să pornească într-o călătorie cu rulota prin lume. O călătorie care să dureze cel puțin un an de zile.  Ciprian Bucur, e un călător și-un nesătul de viață, de aceea vă invit să-l cunoașteți măcar puțin -puțin!

Povestește-ne un pic despre tine. De ce ai ales să pleci din țară?

Nascut in Brasov, crescut vara de bunici intr-un sat de pe langa Galati, am descoperit muntele la 11 ani si odata cu muntele, pasiunea de a merge mai departe. Totul a inceput cu Cercetasii Romaniei, acolo am descoperit oameni faini, alaturi de care am crescut si am invatat cat de lata-i lumea. Avand o copilarie bazata pe “hai sa vedem ce-i si acolo” a fost mai mult firesc decat o alegere sa plec din tara. Adela, iubirea ochilor mei, era deja plecata in Germania si am decis impreuna ca e mai bine impreuna decat separat. Asa am ajuns in Salzburg, un oras mic care imi ofera mie acces largului muntilor si ei o pozitie de doctor unde nu ceri manusi de la pacienti.

 

Ce inseamna pentru tine schimbare si de ce simti nevoia de ea? (mutat Brasov-Bucuresti,  Bucuresti-Cluj, Cluj-Salzburg, Salzburg-Europa-ntreaga)

Schimbarea inseamna disconfort, trezire, initiativa, atitudine, miscare, emotie, nod in gat, curaj. Trebuie sa fie intr-o anumita masura pe care un ceas intern ti-o dicteaza. La mine acest ceas intern reglat de aventurile copilariei m-a tinut in miscare. Simt ca pierd cand stau in acelasi loc pentru prea mult timp. Mi-ar placea sa pot sa traiesc toate vietile.

Ce speri să realizezi cu acest plan? Ce anume cauți?

Nu-i vorba de rezultatul cautarii ci mai degraba actiunea cautarii. Imi place sa caut si sa gasesc, indiferent despre ce e vorba. Vreau sa vad, sa simt, sa ma lovesc, sa ma ridic, sa dau, sa primesc, sa-mi fie frig, sa-mi fie cald, sa gasesc solutii, sa cunosc, sa pierd, sa traiesc ma simt dator fata de viata sa trec prin cat mai multe stari si locuri.

Ce este important pentru tine?

Sa musc o bucata din lume mai mare decat pot trai.

Ce e fericirea pentru tine? Crezi ca ai gasit-o si daca da, in ce?

O capcana. Un deal plin de ceata pe care incearca multi oameni sa-l urce fara sa vada nimic dar cu multe promisiuni. Mie imi place sa ma dau cu snowboard-ul, ma face fericit. Ma dau o zi, doua, trei, patru sunt super fericit. Dar nu pot sa fac asta toata viata sa ma dau cu snowboardul, pentru ca fericirea aia ar disparea. Ma face fericit sa ma dau cu bicicleta, la fel, chiar daca le-as alterna continuu fericirea ar disparea. Sa zicem ca mereu alerg dupa acel sentiment de fericire si in fiecare zi as gasi altceva care sa ma faca fericit, tot n-as vrea sa-mi petrec viata doar fericit. Imi place fericirea mai mult ca suferinta, dar n-as vrea sa ratez suferinta vietii doar pentru a fi fericit. Imi plac cocktail-urile, amesteci momente de disperare, fericire, iubire, suferinta, anxietate da-i pe gat si vezi a doua-a zi de ce bautura ai chef. Nu vreau doar shot-uri de un singur fel. Doar daca-s la reducere 🙂

Ce crezi că te definește?

Asa cum la final vorba bate gandul, ceea ce te defineste nu este ceea ce crezi tu sau altcineva ca te defineste ci actiunile tale. Ceea ce suntem intr-un moment, este suma actiunilor pana in acel moment, iar frumusetea acestei sume e ca poti dicta ce urmeaza sa te defineasca prin alegerile tale.

Zi-mi 3 must-do-uri in viata.

Sa descoperi: fie prin citit, prin calatorit, prin vazut filme, ascultat muzica, sa hranesti dorinta de a vedea ce-i dincolo, sa fii curios.

Sa-ti depasesti conditia: sa intelegi ca poti sa faci mai mult, sa vezi mai mult, sa citesti mai mult, sa mergi mai departe.

Sa cunosti oameni: “happiness only real when shared” as zice life in loc de happiness. Sa nutresti puterea relatiilor.

Cum ți-a venit ideea de a avea un an sabatic cu rulota?

Rulota aka vw transporter a fost tot un pas firesc. Pe munte am mers pe jos, apoi am descoperit bicicleta cu care am reusit sa biciclesc mai mult, apoi motocicleta cu care reuseam sa acopar si mai mult teren, “hai sa veden ce-i acolo”. Dupa cateva nopti de dormit in masina si articole despre oameni care au facut din van un vanlife, am considerat ca duba o sa ne ofere cel mai bun raport confort/distanta/buget.

Ce lucruri ai vrea să faci în viitor?

Nu stiu. As vrea sa fac toate ce s-au facut si sa merg mai departe. Avand atat de multe posibilitati, habar n-am ce voi alege.

Ce anume te influenteaza pozitiv/negativ?

Toate cu care interactionez ma influenteaza. E alegerea mea in final cum actionez post influenta. Sau cel putin asta aleg sa cred.

Poți să-l urmărești pe Piticul AICI. Nu e el foarte activ pe Social Media dar pune muzică bună:D pe wall-ul lui. De asemenea, sper să-l putem urmări în noua lui aventura cu rulota, cine știe poate ne dă idei!

 

Poftă la povestit să aveți! ♥