Practic asta e o poveste with love at the first bite.

Să vă povestesc despre Cluj un pic. Acolo mereu se întâmplă ceva: ba un nou bar, sau o cafenea faină, festival, concerte mișto, dj-ală până la 10 dimineață, ce să mai…un oraș numa’ bun de explorat . Eu obișnuiesc să alerg dupa what’s hot in town. Imi place sentimentul de a descoperi si fain e că, orasul asta se inventeaza si re-inventeaza constant, de nu-i chip sa te plictisesti de el. Si pentru ca nu poti sa descoperi atunci cand iti chirorăie mațele, (de aici si vorba: curiozitatea trece prin stomac) ma simt efectiv obligată să vă povestesc un pic de 5 locuri unde mereu mănânc cu plăcere.

1. Restaurant VIA

Fancy, elegant și rafinat. Dacă ai ceva de sărbătorit, atunci locul ăsta e foarte potrivit. Este un local unde nu-ți vine să te hăhăi prea zgomotos(eu obișnuiesc să fac asta), dar în schimb scoate manieratul din tine. Câteodată și locul sfințește omul. Super like this place.

 

2. Cimbru Meat&Flame

Pentru un lunch gustos tare, recomand Cimbru. Locul e mic, cozy și intim, un fel de cămara bunicii cool, care face sandwich-uri  YUM cu niște gustoșenii de cartofi. Și sosuri, mmm sosurile LOVE-love-LOVE.

3. Eggcetera Cluj

Mic-dejun și brunch cu niște nebunii de omlete, vă recomand Eggcetera. Locul e foarte hipsteresc, plin de combinații mișto pe bază de..ou și nu numai.

 

Source photo: @Eggcetera.Cluj

4. Zama

Zama e iar un loc unde mă duc tot timpul cu plăcere. Acolo o să găsești un fel de mâncare românească reinterpretată, buuună tare. Supă cremă de vinete, cei mai pai cartofi din LUME, tocană de ciuperci, ciorbe = YES, please!

Credits photo: @zamarestaurant

5.Samsara Food House

Despre locul ăsta am mai povestit AICI și clar intră în topul meu favorit.